Kayseri’de 23 Nisan Coşkusu

Vali Gökmen Çiçek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen törene katılarak, çocuklar ve velilerin sevinçlerine ortak oldu.
 Tarih: 23-04-2024 17:28:02   Güncelleme: 23-04-2024 17:33:02
Kayseri’de 23 Nisan Coşkusu
Vali Gökmen Çiçek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen törene katılarak, çocuklar ve velilerin sevinçlerine ortak oldu.
Osman Ulubaş Melikgazi Ortaokulu’nda düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104.yıldönümü kutlamalarına, Valimiz Sayın Gökmen Çiçek, Garnizon Komutanı Tuğg.Haldun Taşhan, 12 inci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Tuğg.Hasan Volkan Güleryüz, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Vali Yardımcısı Adnan Türkdamar, Adnan Tezcan, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Törende bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse, “Türk milleti, tarih boyunca hep bağımsızlığına düşkün bir millet olmuş ve her daim bağımsız kalmayı bilmiştir. Şu an yaşadığımız bu güzel vatan toprakları ve kadim devletimiz Türkiye Cumhuriyeti Devleti ’de bu bağımsızlığın en güzel ve şerefli başyapıtları arasında yer almıştır. Milletimiz, 1 inci Dünya Savaşı'nda bağımsızlık mücadelesine Çanakkale’de ve daha birçok cephede başlamış ve sonrasında da "Hür yaşamalı vatan" diyerek Kurtuluş Savaşı'nı vermiştir. İşte bu aziz milletin kurtuluşunun en önemli dönüm noktalarından biri de kuşkusuz Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılması olmuştur. Meclis demek, millet iradesi demektir, millet iradesi demek ise milletin kendi kendisini idare ederek tam bağımsızlığını tescillemesi demektir.” diye konuştu.
Konuşmaların ardından, Osman Ulubaş Melikgazi Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerinin hazırlamış olduğu karma halk oyunları gösterisi, şiirlerin okunması, ana sınıfı öğrencilerinin gösterisinin yer aldığı çeşitli etkinlikler düzenlendi. 
Programın sonunda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Valimiz Sayın Gökmen Çiçek,” Çocuklarımızın mutluluğuna şahit olduğumuz bir 23 Nisan’ı daha huzurun şehri Kayseri’de hep beraber kutluyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk dünyada ilk ve tek olarak çocuklara armağan ettiği bu bayramı adına ve manasına yakışır şekilde Kayseri’de kutlanıyor. Çocuklarımız gerçekten çok coşkulu bir şekilde kutladılar. Ben öğretmenlerimize, çocuklarımızı yetiştiren öğretmenlerimize, okul idaresine ve ailelere çok teşekkür ediyorum. Kayseri huzurun şehri, güzelliğin şehri ve bu huzurun şehrinde hem bayramlar da bir farklı oluyor hem de bu tür milli günler gerçekten anlamına uygun olarak kutlanıyor ve herkesin gönlünde bugün ay-yıldız olarak yaşam devam ediyor” dedi
Etiketler
  Editör: Adnan Korkmaz   Kaynak: Kurum Bülteni
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  DİĞER KAYSERİ Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • Tüm Anketler
    Web sitemize Beğendinizmi?
    HABER ARŞİVİ
    YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş