İç kulak hastalıkları vertigoyu tetikliyor

Türkiye İş Bankası grup şirketleri arasında yer alan Bayındır Sağlık Grubu’nun tescilli markası ‘Vertigoya Pratik Yaklaşım’ toplantı serisinin 15’incisi Antalya’da gerçekleştirildi.
 Tarih: 15-05-2024 21:28:15
İç kulak hastalıkları vertigoyu tetikliyor

Türkiye İş Bankası grup şirketleri arasında yer alan Bayındır Sağlık Grubu’nun tescilli markası ‘Vertigoya Pratik Yaklaşım’ toplantı serisinin 15’incisi Antalya’da gerçekleştirildi.

Bayındır Sağlık Grubu ve Uluslararası Vertigo Derneği’nin desteği ile 15. Vertigoya Pratik Yaklaşım Toplantısı’na, vertigo konusunda uzman yurt içinden ve yurt dışından birçok bilim insanı katıldı. Bayındır Hastaneleri Kulak Burun Boğaz Baş ve Boyun Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nuri Özgirgin, vertigonun bir hastalık değil, hastalık bulgusu olduğuna dikkat çekerek, “Vücudun denge sisteminin merkezi olan iç kulaktaki hastalıklar başta olmak üzere birçok hastalık vertigoya neden olabiliyor” dedi.

Kaliteli sağlık hizmetinin yanı sıra tıbbi etiğe ve bilimsel çalışmalara da oldukça önem veren Türkiye İş Bankası grup şirketlerinden Bayındır Sağlık Grubu, denge ve denge hastalıkları alanındaki çalışmalarına devam ediyor.

İç kulakta bulunan vestibüler (denge) sistemdeki hastalıklara bağlı ortaya çıkan ve denge bozukluğuna neden olarak gündelik hayatı etkileyen vertigo konusunda birikime sahip bilim insanlarının bir araya geldiği 15. Vertigoya Pratik Yaklaşım Toplantısı, 9-11 Mayıs tarihlerinde Antalya’da gerçekleştirildi. Dünyada vestibüler tıp alanında önemli çalışmalara imza atmış bilim insanlarının bir araya geldiği uluslararası toplantıda, konferans ve panellerin yanı sıra, özellikle vertigo tanısı pratiğinde kullanılan uygulamaların olduğu kurslar da düzenlendi.

Bayındır Sağlık Grubu Genel Müdürü Mustafa Tankut Tabak, yaptığı açılış konuşmasında “Bayındır Sağlık Gru­bu olarak vizyonumuz; tıbbi etik ve kaliteden taviz ver­meksizin geliştirdiğimiz hasta odaklı, gü­venilir ve kanıta dayalı tıbbın gerektir­diği en son bilgi ve teknolojiyi kulla­narak hizmet vermektir. Benimsediğimiz vizyon ile çalışmalarımızı özveriyle yürütüyor, tıp bilimini ve sağlık hizmetini ileriye taşıyacak her adımı destekliyoruz. Tescilli ‘Vertigoya Pratik Yaklaşım’ markamız da bu çalışmalardan sadece biri... 15’incisi düzenlenen bu uluslararası toplantıda çok kıymetli bilim insanlarıyla bir araya gelmekten dolayı onur ve mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum.” dedi.

VERTİGODA DENGE SİSTEMİ İRDELENMELİ

Vertigoya dair çalışmalarıyla hem yurt içinde hem de yurt dışında adından söz ettiren, Vertigoya Pratik Yaklaşım toplantılarının yaratıcılığını üstlenerek, gelişmesinde önderlik eden Bayındır Hastaneleri Kulak Burun Boğaz Baş ve Boyun Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nuri Özgirgin, toplantıda yaptığı konuşmasında, vertigonun irdelenmesi ve güncel tedavi yöntemlerinin paylaşılması amacıyla rutin olarak belli aralıklarla ‘Vertigoya Pratik Yaklaşım’ toplantıları düzenlendiğini belirterek, şunları kaydetti:

“Vertigo, bir hastalık değil, hastalık bulgusudur. Vücudun denge sisteminin merkezi olan iç kulaktaki hastalıklar başta olmak üzere birçok hastalık vertigoya neden olabiliyor. Baş dönmesi ilk belirti. Ancak hastalar baş dönmesini tanımlamakta zorlanıyor. En sık hissedilen, çevrenin dönüyor gibi olması. Ama kişinin kendini dengesiz hissetmesi, yerin ayağın altından kayıyormuş gibi olması, sersemlik hissi gibi de tanımlanabilir. Bu tarifler doktorun baş dönmesinin ayırıcı tanılarını yapmasına yardımcı oluyor. Ayırıcı tanıda baş dönmesinin süresi de önem taşıyor. Hastaların denge sorunları konusunda irdelenmesi ve teşhis konulması ise oldukça uzun bir süre alıyor. Günümüz hastane koşullarında teşhis, tanı ve tedavi sürecinde baş dönmesi şikayeti olan hastalara hak ettikleri zaman ayrılamıyor. Zor bir konu olması, karmaşık yapısı doktor ve sağlık personelinin zaman yaratıp, ilgi duyup üzerinde durmamasından dolayı denge sistemiyle ilgilenen kişi sayısı hem dünyada hem de Türkiye’de çok az. Bu nedenle gelenekselleşen Vertigoya Pratik Yaklaşım Toplantılarımız büyük önem taşıyor” dedi.

Etiketler
  Editör: Adnan Korkmaz   Kaynak: Kurum Bülteni
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  DİĞER SAĞLIK Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • Tüm Anketler
    Web sitemize Beğendinizmi?
    HABER ARŞİVİ
    YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş